Jak vyrábíme rošty do postele u nás v Materasso?

Jak vyrábíme rošty do postele u nás v Materasso?
20 Čvc

Rošty vyrobené na míru budou dokonale odpovídat vašemu zdravotnímu stavu, spánkovým návykům, hmotnosti nebo typu matrace. V naší dílně vyrábíme rošty od A do Z. Část zpracovávají špičkové stroje, ale kompletace se neobejde bez šikovných rukou člověka. Nahlédněte pod pokličku výroby roštů u nás v Materasso.

Kdy se vyplatí sáhnout po roštu, který je pro postel vyrobený na míru?

Na kvalitě spánku se podílí nejen matrace, ale také rošt. Rošt a matraci berte jako nerozlučnou dvojku, bez které byste se do růžova rozhodně nevyspali.

Kdy je namístě se rozhodnout pro postelový rošt vyrobený na míru?

  • Když máte postel vyrobenou na míru – pokud jste si nechali vyrobit postel na míru, vyplatí se investovat i do na míru vyrobeného roštu. Budete tak mít jistotu, že do postele perfektně sedne. Na zakázku vyrobené rošty se také používají v atypických postelích, které mají například netradiční tvar nebo jiné rozměry než sériově vyráběné postele.
  • Když máte zdravotní problémy – zejména pokud máte problémy s pohybovým ústrojím, případně jste v rekonvalescenci a většinu času trávíte v posteli, je pro vaši kondici důležitá nejen matrace, ale také rošt. Rošt by měl perfektně rozložit tlak vyvíjený na matraci. Při ležení v posteli byste měli mít maximální komfort. V jakékoliv spánkové poloze byste se měli cítit jako na obláčku. Nic by vás nikde nemělo tlačit.

Věděli jste, jak důležitou roli rošt v posteli hraje?

Domníváte se, že je rošt v posteli jen proto, aby matrace nepropadla na zem nebo do úložného prostoru postele? Jeho poslání je mnohem důležitější. Má na starosti maximální cirkulaci vzduchu a odvětrávání matrace. Pokud k matraci přivádí dostatek vzduchu, eliminuje se riziko vzniku plísní a množení roztočů.

Pružnost je taková vlastnost roštu, která ovlivňuje rozložení tlaku, jenž je vyvíjený na matraci. Matrace si díky pružnosti roštu zachovává svůj anatomický a stabilní povrch. Čím pružnější rošt je, tím více chrání vaši matraci. Věděli jste, že i na tenké matraci se můžete kvalitně vyspat? Stačí, když ji položíte na pružný rošt, který dokonale rozloží její zatížení.

Kvalitní rošt z masivu
Obrázek: Kvalitní rošt spolehlivě rozloží tlak vyvíjený na matraci, a tak vás po probuzení nebolí záda.

Dlouhá tradice jako záruka kvality

Pokud se rozhodnete si rošty do postele nechat vyrobit na míru, poptejte svoji zakázku u skutečných mistrů v oboru.

My v Materasso se výrobou postelí, matrací, ale i roštů na míru zabýváme již od roku 1995. Ročně z naší dílny vyexpedujeme na 300 000 matrací a 70 000 roštů. Spolupracujeme se specialisty, kteří mají v oblasti ložnicového nábytku léta zkušeností. Sledujeme trendy v oboru a aplikujeme je do výroby. Proto dokážeme uspokojit i ty nejnáročnější zákazníky.

Rošty, postele i matrace na míru vyrábíme kompletně na Slovensku, konkrétně v obci Oravské Veselé. V nabídce máme také kompletní postele s matrací a roštem.

Jak to v naší dílně vypadá a jak probíhá výroba? Sledujte náš Youtube kanál, kde se dozvíte vše, co vás zajímá.

Výroba roštů u nás začíná nákupem dřeva a končí expedicí

V Materasso rošty vyrábíme kompletně od A do Z. Každá část procesu prochází kontrolou, abychom si byli jistí, že dodáváme skutečně to nejkvalitnější. Výroba roštů tedy prochází několikafázovou kontrolou.

Jak rošt vzniká?

  • Nakoupíme dřevo,
  • nařežeme si z něj prkna, laťky a latě potřebných rozměrů,
  • vyvrtáme do něj potřebné otvory,
  • opatříme jej spojovacím a kotvicím materiálem,
  • jednotlivé díly zkompletujeme,
  • rošt podrobíme kontrole kvality,
  • pošleme ho do balicího centra,
  • rošt uložíme do skladu a nakonec vyexpedujeme.
Polohovací rošt
Obrázek: Rošty vyrábíme kompletně v naší dílně na Slovensku.

Pro práci se dřevem používáme nejmodernější technologie a CNC stroje, díky kterým mají rošty na milimetr přesný rozměr. Pomocí strojů se zpracovává a opracovává dřevo (řeže, brousí, frézuje), ze kterého vznikají desky. Používáme je také na osazování spojovacím materiálem. Z desek se následně kompletuje rošt.

Stroje však nedokážou odvést veškerou práci, a tak se podstatná část roštů vyrábí také ručně. Jde například o osazení gumových kapes, do kterých se následně vkládají lamely. Každá část roštu se v naší dílně spojuje ručně. Rošty dodáváme na Slovensko, do České republiky, do Německa, Polska i Itálie.

Podívejte se, jak výroba roštů probíhá.

Z čeho a jaké typy roštů vyrábíme?

Pokud chcete kvalitní rošt, musí být vyrobený z kvalitního dřeva. My pro výrobu používáme březovou a bukovou překližku (překližka je lepené dřevo), ale také bukový a smrkový masiv. Rošty z naší výroby jsou certifikované certifikátem FSC, což je důvěryhodný systém sledování a garance původu materiálu. Pokud jako zákazníci na tento certifikát narazíte, můžete si být jistí, že dřevo, ze kterého se vyrábí produkty, pochází z šetrně obhospodařovaných lesů. Naše společnost se pyšní i jinými certifikáty. Například:

  • ISO 9001, což je systém řízení kvality.
  • Používáme certifikované zdravotně nezávadné švýcarské lepidlo SIMALFA.
  • Certifikát Štátneho ústavu pre kontrolu liečiv, díky kterému jsou některé naše matrace zařazené na seznam evidovaných zdravotních pomůcek.
  • Certifikát Öko-Tex Standard 100 je mezinárodní testovací a certifikační systém pro textilie, které se vyrábí ze zdravotně nezávadných materiálů.

Typy roštů

Výběr roštu úzce souvisí s typem matrace. Proto vyrábíme takové typy roštů, které odpovídají současné nabídce matrací. Ne každá matrace totiž může ležet na jakémkoliv roštu. Jaké rošty vám vyrobíme?

  • Laťkový rošt – patří mezi levnější rošty. Je méně pružný, a proto je vhodný pro vyšší matrace. Nejčastěji se kombinuje s pružinovými matracemi. Vyrábí se především ze smrkového nebo březového masivu.
  • Lamelový rošt – tvoří jej pružné lamely, a tak na něj můžete položit i tenčí matraci. Tlak vyvíjený na matraci se díky pružným lamelám dokonale rozloží. Lamelové rošty se kombinují zpravidla s pěnovými matracemi. Pro výrobu se nejčastěji používá smrkové dřevo.
  • Výklopný rošt – může být lamelový i laťkový. Díky výklopu se snadno dostanete do úložného prostoru pod postelí.
  • Polohovací rošty – vyrábíme rošty polohovací ručně a elektricky. Polohovací rošty je možné polohovat v oblasti hlavy a nohou. Používají je zákazníci, kteří si chtějí v posteli užívat maximálního pohodlí, ale také osoby, které jsou dlouhodobě upoutané na lůžko. Pro pacienty dlouhodobě ležící na lůžku je nejlepším řešením polohování pomocí elektromotoru. Dálkovým ovladačem si snadno navolí požadovaný sklon. Druhou možností je ruční ovládání.
Elektricky polohovací rošt
Obrázek: Naše nabídka zahrnuje i polohovací rošty.

Nové technologie

Vzhledem k tomu, že neustále sledujeme trendy v oblasti postelového nábytku, začali jsme jako první v Evropě naše rošty ošetřovat levandulovou impregnací. Jedná se o 100% přírodní levandulový vonný olej, který aplikujeme do nosné části lamelových roštů.

Levandule má repelentní vlastnosti, a tak vaši postel chrání před hmyzem a moly. Díky tomu se zvyšuje hygiena a čistota vašeho lůžka. Kromě toho se levandule využívá i v aromaterapii, a to pro její léčivé účinky na nespavost.

Jaký může být váš rošt vyrobený na míru?

Pokud si necháte vyrobit rošt na zakázku, můžete ovlivnit řadu faktorů.

  • Nosnost – nosnost roštu by měla být zhruba o 10 až 15 kg vyšší, než je vaše hmotnost.
  • Typ matrace – nechte si rošt vyrobit podle toho, jakou matraci máte doma. Pro pružinové jsou vhodné laťkové pevné rošty. Pro pěnové matrace jsou určeny lamelové rošty, které mohou být polohovací.
  • Polohovací nebo pevný – provedení roštu si zvolte podle spánkových návyků a zdravotního stavu. Pokud se vám špatně prokrvují končetiny, máte problémy s klouby, jste dlouhodobě upoutaní na lůžko, chtěje rošt polohovací. Ten oceníte i v případě, že z postele sledujete televizi nebo si před spaním čtete. Pokud polohování nepotřebujete, zvolte rošt pevný.
  • Velikost roštů – rošt musí perfektně sednout do rámu postele. Jestliže máte atypické rozměry postele, není pro nás problém vyrobit do ní perfektní rošt.

Pamatujte, že spánkem strávíte zhruba třetinu života, a proto si zasloužíte spát na tom nejlepším.

Sdílet tento článek