Manželská postel boxspring, která bude chloubou vaší ložnice

Manželská postel boxspring, která bude chloubou vaší ložnice
22 Zář

Spali jste až doteď na klasické posteli? Je na čase, abyste si na vlastní kůži vyzkoušeli, jak kvalitní může být spánek na posteli typu boxspring. Lůžko má systém trojité matrace, díky kterému budete spát jako v nejluxusnějším hotelu na světě. V čem je boxspring postel jiná?

Proč s chutí vyměníte klasické letiště za manželskou postel boxspring?

Americké postele typu boxspring se v poslední době považují nejen za symbol luxusu, ale hlavně za lůžka, která poskytují ten nejpohodlnější spánek a odpočinek. Od klasických postelí se odlišují především boxspringovou základnou s pružinami, které posteli propůjčují komfort, pevnost a vzdušnost. Jedná se o celočalouněné postele, které ložnici vtisknou tvář. Působí klidným dojmem a vyvolávají chuť odpočívat i během dne.

Klasická postel vs. boxspring: provedení konstrukce

Pokud je klasická postel čalouněná, může na první pohled vypadat jako boxspring. Pokud ale konstrukci prozkoumáte zblízka, zjistíte, že vzhled je to jediné, co obě postele spojuje. Luxusní postele boxspring mají místo roštu, který najdete v klasické posteli, systém pružin. Jde o bonellové pružiny, které jsou uložené v masivním rámu boxspringové postele. Proto tato lůžka nemají úložný prostor.

Systém trojité matrace

Klasická postel má nejčastěji pouze jednu matraci, která leží na roštu. Boxspringové postele nabízí systém trojité matrace. Díky tomu je spaní na americké posteli tak pohodlné. Tři matrace totiž dokážou optimálně rozložit vyvíjený tlak a přesně reagovat na bodové zatížení.

Jaké matrace v boxspringu najdete?

  • Spodní pružinová matrace – jde o zmiňovaný boxspring, který tvoří bonellové pružiny,
  • spací matrace – pokládá se na boxspring, může být pěnová i pružinová,
  • toppervrchní tenká matrace, která upravuje tuhost spací matrace, také zvyšuje hygienu lůžka tím, že matraci chrání před prachem a nečistotami.

Klasická postel vs. boxspring: zpracování čela

Jen málokterá postel nemá v dnešní době čelo. Také u klasických postelí čelo najdete. U luxusních boxspring postelí je čelo skutečným skvostem, který je navíc funkční. Stejně jako ostatní čela chrání spáče před chladem prostupujícím přes zeď. Vnitřně člověku poskytuje pocit bezpečí.

Čelo boxspringových postelí je měkké a čalouněné nejpříjemnějšími látkami. Navíc je pořádně vysoké, takže se o něj člověk opře celými zády. Čela boxspringových postelí se zdobí prošíváním, čalounickými knoflíky nebo jinými doplňky. Oblíbená jsou také čela složená z menších čalouněných dílů. Čelo může být součástí postele, ale také jej můžete připevnit na zeď a postel k čelu pouze přisunout.

Postel s čalouněným čelem
Obrázek: Vysoké a pohodlné čelo.

Klasická postel vs. boxspring: výška ložné plochy

Výška ložné plochy je dalším parametrem, který od sebe tyto dvě postele odlišuje. U klasické postele je výška ložné plochy zhruba 40 cm nad zemí. Záleží na tloušťce matrace. U americké postele boxspring může být ložná plocha od podlahy vzdálená až 60 cm.

Na výšku ložné plochy má vliv nejen matrace, ale také výška bočnic od země. Výška bočnic se měří od podlahy až po jejich okraj. U klasické postele je výška mezi 45 až 49 cm. U vyvýšených a boxspringových postelí dosahuje výška bočnic 50 cm a více.

Vzhledem k tomu, že se boxspringové postele chlubí výškou ložné plochy až 60 cm, patří k nejpohodlnějším postelím. Do takto vysokých postelí se snadno uléhá, ale také se z nich pohodlně vstává. Při vstávání a usedání zbytečně nenamáháte klouby v kolenou a kyčle, což ocení nejen senioři.

Výška ložné plochy v závislosti na postavě

Aby bylo uléhání a vstávání z postele pohodlné, měla by výška ložné plochy odpovídat tomu, kolik měříte. Jak zjistíte, co je pro vás to pravé?

  • Posaďte se na okraj postele,
  • nohy spusťte na zem tak, aby se chodidla celou plochou dotýkala podlahy,
  • jestliže při sezení svírá koleno úhel 90°, má postel optimální výšku ložné plochy.

Klasická postel vs. boxspring: přizpůsobení individuálním požadavkům

Boxspringovou postel si můžete v maximální možné míře přizpůsobit barvám, materiálům a stylu svojí ložnice. To vám například klasická dřevěná postel neumožní.

V Materasso vyrábíme postele i matrace na míru. Vybrat si můžete z desítek provedení čel, ze stovek druhů čalounických látek a tisíců barevných odstínů. Boxspringová postel stojí na nožičkách, kterých máme v nabídce více než 10 druhů. Ve vaší režii je nejen výběr barvy, ale také materiálu a provedení. Dáte přednost dřevu, plastu nebo kovu? Chcete nožičky soustružené do moderních tvarů, nebo sáhnete po klasice?

Díky možnosti výběru barvy i látky se boxspringová postel hodí k jakémukoliv stylu ložnice. Kůže a koženka si rozumí s industriálním a minimalistickým stylem, látkové čalounění je skvělou volbou do skandinávsky, francouzsky nebo venkovsky zařízené ložnice. K dostání jsou také materiály s úpravou proti ušpinění a nelátkové materiály vhodné pro alergiky.

Postele na míru
Obrázek: Několik druhů nožiček.

Výběr z několika typů korpusů

Aby ve vaší ložnici stála postel, která do posledního detailu splňuje vaše představy, máme v nabídce několik postelových korpusů. Proto si z naší nabídky vyberete i v případě, že potřebujete postel s úložným prostorem, ale zároveň se nechcete vzdát pohodlí boxspringu.

  • Boxspring 22–32 neboli kontinentální postel – klasická boxspringová postel s pružinovou základnou, na kterou se pokládá spací matrace a topper. Nemá úložný prostor. Výška bočnic je buď 22 cm, nebo 32 cm.
  • Boxspring mobil – konstrukce je stejná jako u výše popsaného modelu. Navíc má ale možnost plynulého polohování hlavy, zádové části a nohou. Na polohovací rošty se nejlépe hodí pěnové matrace, které ohýbání nemůže poškodit.
  • Výklop UP Maxi – designová postel, která kombinuje pohodlí boxspringu, ale má úložný prostor bez dělicích příček. Je vhodná pro položení velké manželské matrace.
  • UP Metal – rovněž postel s úložným prostorem. Má lamelový rošt s kovovou konstrukcí, který si rozumí i s velkými matracemi. Díky pneumatickým pístům se ložná plocha snadno zvedá.
  • Postel UP BV/NV – designová postel, která ve variantě UP NV nabízí možnost polohování hlavy. Má dřevěné výklopné rošty, na které je nejlepší položit dvě samostatné matrace, abyste mohli pohodlně používat výklopné rošty. Do této postele je možné instalovat i elektricky polohovací rošt.

Postel velká tak akorát

V Materasso vám vyrobíme postel v nejrůznějších velikostech. Ostatně právě velikost je jedním z důležitých parametrů, podle kterého se nová postel vybírá.

Do malých ložnic jsou nejvhodnější boxspring postele o velikosti 160 × 200 cm. Do standardně velkých ložnic jsou určeny postele s klasickou velikostí 180 × 200 cm. Vyrobíme i postele, které přesahují rozměry klasických postelí. Velké boxspring postele mohou měřit klidně i 200 × 200 cm. Pro dlouhány doporučujeme lůžka s prodlouženou délkou 210 až 220 cm.

Jen těžko byste hledali jinou postel, která se vašim požadavkům přizpůsobí lépe než luxusní postel boxspring.

Sdílet tento článek