Vneste do své ložnice dotek přírody díky matracím Materasso

  • 5 minut čtení
Vneste do své ložnice dotek přírody díky matracím Materasso
06 Čvn

Vhodný výběr té správné matrace je bezesporu jednou z nejúčinnějších cest, jak spát kvalitně a bez bolestí zad. Lidé čím dál tím častěji dávají přednost přírodním matracím. Co to přírodní matrace je a jaké jsou její výhody?

Co si představit pod pojmem přírodní matrace?

Už ze samotného názvu vyplývá, že na výrobu přírodních matrací jsou použity zejména přírodní materiály. Díky využití přírodních materiálů se šetří zásoby ropy i životní prostředí. Výhody matrací ze studené pěny jsou však zachované, a navíc se k nim přidávají další.

Spěte v souladu s přírodou

Přírodní matrace jsou šetrné k našemu tělu a také k přírodě. Přírodní materiály, použité na výrobu matrací, odvádí vlhkost a přirozeně regulují teplo, a díky tomu zajišťují delší hygienickou životnost. Jsou vhodné i pro alergiky a astmatiky a spaní na nich je celkově zdravější.

Přírodní a kvalitní syntetické materiály, které jsou v matracích obsaženy, se plně přizpůsobují lidskému tělu a poskytují zádům dostatečnou oporu, čím eliminují bolesti zad a krční páteře. Při výběru matrace byste proto měli klást velký důraz na to, z čeho byla vyrobena. Kromě toho byste měli matraci vybírat také s ohledem na věk. Více o tom, jak vybrat matraci podle věku, se dozvíte v tomto článku.

Přírodní složky v matracích

S jakými přírodními složkami, které se přidávají do matrací, se můžete setkat a jaký vliv na kvalitu spánku mají?

Matrace z přírodních materiálů
Levandulový olej vám zajistí dokonalý odpočinek.

Přírodní oleje

Co se týče olejů používaných v matracích, setkat se můžete například s ricinovým olejem, olivovým olejem nebo levandulovým olejem. Ricinový olej nahradil ropu, která se v matracích používala dříve. Olivový olej přispívá ke zlepšení stavu pokožky a k její hydrataci a levandulový olej má antibakteriální účinky, relaxační účinky a v neposlední řadě odpuzuje hmyz.

Výtažky z rostlin

V pěnových matracích se také často používají výtažky z rostlin. Například výtažek z aloe vera má regenerační účinky, výtažek ze sladkovodních řas Spirulina uvolňuje blahodárné složky, jež pomáhají vyživovat pokožku. Spirulina kromě toho také zvyšuje imunitu organismu a pomáhá zmírnit menstruační bolesti. V neposlední řadě se často využívá výtažek z eukalyptu citronového, který má protizánětlivé účinky a odpuzuje hmyz.

Přírodní matracová jádra Materasso

Přírodními matracovými jádry se můžeme pochlubit i v Materasso. Naše pěny Biogreen a Viscogreen přinesou kus přírody i do vaší ložnice. Tyto pěny jsou šetrné k životnímu prostředí a vynikají skvělými vlastnostmi.

TIP: Přírodní matrace Viscogreen Lux

Přírodní matrace Viscogreen Lux s nosností až 170 kg patří k nejoblíbenějším matracím značky Materasso. Čím je tato pěnová matrace výjimečná? Matrace se skládá ze dvou stran různých tuhostí. Vrchní strana je tvořena viscoelastickou přírodní pěnou Viscogreen, která se pyšní výjimečnou tvarovou pamětí, což znamená, že lépe reaguje na změnu teploty a tlaku a lépe se přizpůsobuje změnám těla během spánku.

Oboustranná pěnová matrace
Přírodní matrace Viscogreen Lux.

Podkladová vrstva je tvořená odolnou pěnou Biogreen, na jejíž výrobu byly využity přírodní složky v podobě ricinového oleje a mikrokapslí ALOE VERA. Matrace se může pochlubit dlouhou životností, tvarovou stálostí i vysokou elasticitou. Matraci je možné uložit na statický lamelový rošt i na pevnou desku.

Potah matrace je vyrobený z látky Eucalyss, která je napuštěna 100% přírodním výtažkem z eukalyptu. Ten oceníte zejména proto, že má schopnost odpuzovat dotěrný hmyz v čele s komáry.

Proč zvolit tuto matraci?

Matrace pomáhá předcházet bolestem bederní a krční páteře, bio pěna totiž tělu zabezpečuje správnou polohu při ležení. Ustálení těla do správné polohy také snižuje převalování a rotování těla, čímž matrace zabraňuje neklidnému spaní. Matrace pomáhá předcházet i oběhovým problémům, zásluhu na tom má materiál matrace, který nevytváří protitlak a zajišťuje přirozenou cirkulaci oběhového systému, tím také dochází ke zlepšení prokrvení a odpočinku svalstva. Díky tomu, že použité materiály zabraňují vzniku a množení roztočů a alergenů v jádru matrace, je vhodná také pro alergiky.

Sdílet tento článek