Zjistěte, jak se staví postel na míru v Materasso

Zjistěte, jak se staví postel na míru v Materasso
18 Srp

V posteli strávíte až třetinu života. Užijte si ji v krásné na míru vyrobené čalouněné posteli, která si bude dokonale rozumět s vaší ložnicí. Postele v rodinné firmě Materasso vyrábíme podle léty ověřených postupů, ale zároveň je inovujeme tak, aby splňovaly aktuální trendy. Spěte v postelích, které mistrovsky snoubí design a pohodlí.

Vdechněte své ložnici duši čalouněnou postelí vyrobenou na míru

Postel je nejdůležitějším nábytkem ložnice. Z hlediska pohodlí je významná pro regenerující spánek a kvalitní odpočinek. Z hlediska designu udává celkovou náladu a atmosféru ložnice. V ložnici byste měli mít takovou postel, která bude dokonale odpovídat vašim představám a požadavkům. Nejlepším řešením je proto čalouněná postel s vysokým čelem vyrobená na míru.

Proč se rozhodnout pro postel vyrobenou v Materasso?

V Materasso vám postel vyrobíme k vaší spokojenosti. Výběr každé části postele je ve vaší režii. Co všechno bude odpovídat vašim požadavkům?

  • Rozměry – vyrábíme klasické king size bed s rozměry 180 × 200 cm, ale také nadrozměrné a prodloužené postele 180 × 210 nebo 220 cm. Potřebujete nadstandardně velkou postel? Ani to pro nás není překážka. Dokážeme vyrobit i obří family bed s rozměry 270 × 230 cm.
  • Spací systém – korpus postele může mít boxspringový systém, kdy je místo roštu v základně postele uložená pružinová výplň. Vyrábíme i postele s roštem, s úložným prostorem i bez něj. Spací systém může mít polohovatelný i výklopný rošt.
  • Čelo – vybrat si můžete z bohaté nabídky postelových čel, která velikostně přizpůsobíme vašim představám.
  • Čalounění – na výběr máte ze stovek struktur látek. Z hlediska barev naše paleta zahrnuje přes 1 000 odstínů.
  • Nožičky – nožky postele mohou být dřevěné, kovové nebo plastové.

K posteli vyrobené na míru vám můžeme dodat i atypickou matraci a rošt.

Designová vysoká postel
Obrázek: Vyberte si typ čela a korpusu, zpracování nožiček a barvu čalounění.

Nábytek a doplňky do ložnice vyrábíme již od roku 1995

Materasso je rodinná firma s historií, která se začala psát již v roce 1995. Z počátku jsme se zaměřovali na výrobu zdravotních a ortopedických matrací, antialergických přikrývek, polštářů a dekoračních přikrývek.

V roce 2009 jsme začali s výrobou kontinentálních postelí a roštů, které vyrábíme podle přání našich zákazníků. Od roku 2012 jsme se pustili také do výroby stylových sedacích vaků. Ročně z naší dílny odejde na 300 000 matrací a 70 000 roštů.

Pohodlné matrace, kvalitní rošty a designové postele dodáváme nejen do domácností, ale také do luxusních hotelů. Prodáváme nejen na Slovensku, ale také expedujeme do České republiky, Polska, Rumunska, Rakouska, Německa, Švýcarska, Holandska, Finska, Dánska, Velké Británie, Chorvatska, Itálie, Ukrajiny, Litvy, JAR a Panamy.

Kvalita a ruční výroba jsou u nás na prvním místě

Naše produkty vyrábíme na Slovensku. Najdete nás v srdci Oravy, konkrétně v obci Oravské Veselé. Při zpracování si pomáháme moderními stroji, ale velká část výroby se neobejde bez lidské pomoci. Stroje si totiž nedokážou poradit s nejjemnějšími detaily, které jsou pro kvalitu výrobku nesmírně důležité.

  • Výroba matrací na míru – šikovné ruce pomáhají s vrstvením pěn a dalších materiálů, které tvoří jádro. Na starosti mají i detaily při výrobě potahu, například šití zipu.
  • Rošty vyrobené na míru – naši zaměstnanci implementují spojovací a kotvicí materiál a kompletují celý rošt.
  • Postele vyrobené na míru – bez lidské šikovnosti se neobejdeme zejména při čalounění, které má největší vliv na celkový design a vzhled.
Matrace na míru
Obrázek: Vyrobíme i atypickou matraci na míru.

Kvalita našich produktů je u nás společně se spokojeným zákazníkem na prvním místě. Vlastníme řadu certifikátů a osvědčení, které zmiňovanou kvalitu deklarují.

  • Certifikát FSC – deklaruje, že pracujeme se dřevem, které pochází ze šetrně obhospodařovaných lesů.
  • ISO 9001 – při výrobě dodržujeme systém řízení kvality podle ISO 9001.
  • Nezávadné lepidlo – pro spojování materiálů používáme certifikované, zdravotně nezávadné lepidlo SIMALFA ze Švýcarska.
  • Certifikát Štátného ústavu pre kontrolu liečiv (SR) – naše matrace najdete na seznamu evidovaných zdravotních pomůcek.
  • Certifikát Öko-Tex Standard 100 – jedná se o mezinárodní testovací a certifikační systém, který se zaměřuje na textilie. Potvrzuje výrobu ze zdravotně nezávadných materiálů.

Zajímá vás víc o naší společnosti? Sledujte náš Youtube kanál. Zavedeme vás do výroby, ukážeme zpracování a poradíme s výběrem postelí, matrací i roštů.

Sledujeme trendy, ale držíme se tradice

Doba jde neustále dopředu, a tak naši odborníci bedlivě sledují, jaké novinky se uplatňují při výrobě ložnicového nábytku a doplňků. Jako první v Evropě jsme například začali své rošty ošetřovat levandulovou impregnací, která postel chrání před hmyzem a moly, ale také pomáhá při nespavosti. Levandulová vůně totiž uklidňuje a podporuje kvalitní spánek.

Uvědomujeme si, že kromě moderních trendů je důležité se držet postupů, které se během let osvědčily, takže v sobě naše výrobky spojují pokrok současnosti a zároveň tradici v ověřených postupech z minulosti.

Výroba postele na míru krok za krokem

Zajímá vás, jak postupujeme při výrobě postele? Podívejte se na video.

Postele nemáme skladem, ale vyrábíme je až po obdržení zakázky. Jakmile navštívíte některého z našich prodejců nebo nahlédnete do katalogu a vyberete si části postele, začíná se s výrobou nábytku. Co všechno si vybíráte?

Spací systém

Nabízíme celkem 5 spacích systémů neboli korpusů. Pro jejich výrobu používáme kvalitní masivní dřevo z šetrně obhospodařovaných lesů. Masivní rám je zárukou dlouhé životnosti. V nabídce máme:

  • BOXSPRING 22-32 – boxspringová neboli kontinentální postel nabízí nejpohodlnější odpočinek. Masivní rám je vyplněný pružinovým systémem, na který se pokládá spací matrace. Matrace není zapuštěná v rámu. Dokonale lícuje s boxspringem a díky speciální potahové matraci zůstává na svém místě. Korpus nemá úložný prostor.
  • BOXSPRING Mobil – korpus postele je doplněný o nastavitelný rošt s elektromotorem, který umožňuje pohodlné nastavení sklonu hlavy a dolních končetin.
  • DESIGNOVÁ postel s výklopem UP MAXI – na rozdíl od boxspringu má velký nedělený úložný prostor. Přístup do něj je díky odolnému kování a pístům jednoduchý.
  • DESIGNOVÁ postel UP Metal – má speciální rošt s kovovou konstrukcí, která je určená pro položení jedné velké manželské matrace. Pod matrací je úložný prostor, ke kterému se bez námahy dostanete díky pneumatickým pístům.
  • DESIGNOVÁ postel UP BV/NV – korpus je shodný s UP Metal, ale má dřevěné výklopné rošty a vkládají se do něj dvě oddělené matrace. Korpus je k dostání s úložným prostorem, ale také bez něj.
Postel s čalouněným čelem
Obrázek: Nabízíme několik druhů korpusů.

Čelo a výběr čalounění

S výběrem korpusu si vybíráte také čelo postele a látku, kterou bude celý rám a čelo čalouněné. Na výběr máme látkové potahy, ale také čalounění kůží a eko kůží. Materiály jsou dostupné ve stovkách struktur. Samozřejmě nechybí látky se speciální úpravou pro snadné čištění nebo s odolností proti působení tekutin. Z hlediska barevnosti si můžete vybírat z 1 200 barevných odstínů.

Nabízíme celkem 30 různých zpracování čel. Stačí si vybrat provedení a sdělit nám rozměry. Bez problémů vyrobíme i obří čela s rozměry například 300 × 600 cm.

Nožičky

Podle vašich představ bude i takový detail, jako jsou nožičky. V katalogu máme postelové nožičky dřevěné, kovové a plastové. Kromě výrobního materiálu si můžete zvolit i tvar a baru. Nožičky nabízíme s různými výškami, a to od 3 do 13 cm. Pokud doma vysáváte a vytíráte robotickým vysavačem, rozhodně doporučujeme volit nožičky vyšší jak 10 cm. Díky tomu se vysavač pod postel pohodlně dostane.

Postel na míru
Obrázek: Ve vaší režii je i výběr nožiček.

Aby vám to v ložnici ladilo

Kromě čalouněných postelí s vysokým čelem nabízíme také další čalouněný nábytek. Jedná se o křesla, taburety a podnožky. Nábytek očalouníme stejnou látkou, aby dokonale ladil s vaší postelí. Rozhodnout se však můžete i pro jinou strukturu nebo odstín látky a vytvořit tak v ložnici oblíbené materiálové vrstvy, které pokoji přidají na unikátnosti.

Ke zdravému spánku nepatří kompromisy. Dopřejte si spaní v posteli, která do puntíku splňuje vaše požadavky na pohodlný odpočinek.

Sdílet tento článek