blog
26.05.2022 ⦁ Konstrukce postele

Na posteli vyrobené na míru zažijete nejpohodlnější odpočinek

Kvalitní spánek a odpočinek stojí za vaší dobrou náladou, zdravím i životními úspěchy. Abyste se dobře vyspali, je potřeba dodržovat nejen pravidla spánkové hygieny, ale také si pro odpočinek zvolit správný rám postele v kombinaci s matrací a roštem. Jaká postel splní vaše individuální nároky? Přece ta, která je vyrobená na míru!

Proč se rozhodnout pro designové postele od Materasso?

Společnost Materasso byla založena v roce 1995, kdy se zaměřovala především na výrobu zdravotních a ortopedických matrací, antialergických přikrývek, polštářů a dekoračních dek. Od roku 2009 se věnuje také výrobě kontinentálních postelí a roštů.

Společnost sdružuje odborníky s bohatými a dlouholetými zkušenostmi v oblasti výroby ortopedických matrací a postelí. Designéři i konstruktéři sledují veškeré nové trendy v oboru, a tak mohou zákazníkům přinášet nejmodernější řešení v oblasti odpočinku a spánku. Oblíbenost postelí, nábytku a matrací značky Materasso tkví především ve funkčním spojení jednotlivých prvků. Nejde jen o design, ale také pohodlí a kvalitu, která se podepisuje na dlouhé životnosti.

V Materasso si můžete nechat vyrobit postel na míru a můžete se spolehnout, že zaměstnanci společnosti vyjdou vašim představám a očekáváním maximálně vstříc. U postelí si můžete zvolit nejen rozměr a typ rámu, ale také:

  • provedení nožiček,
  • výšku čela,
  • potahový materiál,
  • matraci.

Jak se staví postel?

Zatoužili jste po posteli na míru? Zjistěte, z čeho se postel skládá a co všechno si můžete nechat vyrobit na míru svým představám.

Model postele

Materasso má v nabídce desítky modelů postelí. Stačí si jen vybrat, zda dáte přednost kategorii designová či kontinentální. Vybírat můžete i z pestré nabídky designově zpracovaných čel. Postel si můžete nechat vyrobit v rozměrech, které budou nejlépe odpovídat prostorovým možnostem vaší ložnice. V rámci dětského a teenager programu je možné si nechat postel zhotovit již od šířky 90 cm.

Korpus postele

Po výběru modelu přijde na řadu korpus postele neboli spací systém. Každý korpus můžete kombinovat s jakýmkoliv čelem i nožičkami. Rovněž čalounění bude ve vašich rukách. Jaké korpusy jsou v nabídce?

  • BOXSPRING 22-32 – boxspringová neboli kontinentální postel patří k těm nejpohodlnějším. Jde o unikátní korpus postele, který se skládá z masivního rámu s pružinovou kostrou. Pružiny slouží jako podklad pro horní matraci. Starají se o dokonalé rozložení tlaku, čímž zajišťují ten nejluxusnější odpočinek a spánek. Ložná plocha boxspringu je opatřena speciální potahovou látkou, která zajišťuje, aby se horní matrace neposouvala. Matrace není zapuštěná do rámu, ale dokonale lícuje s boxspringem. Postel nemá úložný prostor.
  • BOXSPRING Mobil – korpus americké postele boxspring je shodný s popisem výše. Navíc ale umožňuje plynulé polohování hlavy, zad a nohou. O nastavení se stará elektromotor, který ovládáte ovladačem.
  • DESIGNOVÁ postel s výklopem UP MAXI – kombinuje v sobě přednosti boxspringu, ale navíc je doplněná o velkorysý úložný prostor. Úložný prostor není dělený příčkami, takže máte přístup k celé ploše. O pohodlné zvedání i s těžšími matracemi se stará odolné kování a písty.
  • DESIGNOVÁ postel UP Metal – jedná se o korpus, který je určený pro velkou partnerskou matraci. Rošt má speciální kovovou konstrukci s pneumatickými písty, které se postarají o pohodlné zvedání ložní plochy a bezproblémový přístup k úložnému prostoru. U toho je možné demontovat dno, což znamená, že se vám bude pod postelí snadno uklízet.
  • DESIGNOVÁ postel UP BV/NV – tento korpus se od UP Metal liší v použití dřevěných výklopných roštů. Postel je vhodná pro použití dvou oddělených matrací. Korpus postele je dostupný s úložným prostorem, ale také bez něj.

Látka a barva čalounění

Korpus a čelo postele si můžete nechat očalounit materiálem, který bude nejlépe splňovat vaše představy. Vybrat si můžete i z bohaté palety barev. Díky tomu bude každá designová postel jedinečná. Vybírat můžete z tkanin, ale také ekokůže či koženky. Každý typ je k dostání v nejrůznějších barvách a strukturách. Materasso nabízí více než 150 barevných odstínů od celosvětově nejuznávanějších značek s potahovými látkami na trhu.


Obrázek: Barva a materiály čalounění jsou ve vašich rukách. 

Nožičky

Na jedinečnosti postele se podepisují také nožičky. V naší nabídce najdete nožičky ze dřeva, kovu a plastu. Pestré je i tvarové provedení, které může být jednoduché symetrické, ale také originálně tvarované. Kromě tvaru a materiálu si můžete zvolit i barevné provedení.

Matrace

V Materasso se matrace vyrábí od A do Z. Pracují zde odborníci na vývoj, výrobu a expedici. Proto je možné matrace vyrábět i v atypických rozměrech. Nabídka produktů je natolik pestrá, že si z ní vyberou i ti nejnáročnější zákazníci. Abyste se rozhodli pro matraci, která splní veškeré vaše individuální požadavky na komfortní spaní, je vhodné se poradit s odborníkem. V nabídce najdete matrace:

  • z přírodních materiálů,
  • pružinové,
  • zdravotní,
  • sendvičové,
  • dětské,
  • seniorské,
  • antibakteriální,
  • z latexu,
  • ze studené pěny,
  • z líné pěny,
  • sendvičové a další.

Kromě toho jsou k dostání i speciální matrace s vysokou nosností. Podle vaší výšky, hmotnosti či zdravotních obtíží vám odborníci pomohou vybrat přesně takový typ, který bude odpovídat veškerým vašim požadavkům. K matracím si můžete zvolit i vhodný potah se speciálními úpravami (antibakteriální, pro příjemné usínání, pro alergiky a další).

Doplňky

Aby vám to v ložnici dokonale ladilo, můžete si nejen k americké posteli vybrat navíc doplňky ve stejném designu či barvě. Vybírat můžete třeba z pohodlných křesel či praktických taburetů. Nechybí ani nabídka nočních stolků, podnožek či lavic.


Obrázek: Postel můžete doplnit i taburetem či lavicí ve stejném designu. 

V Materasso neustále sledujeme trendy a novinky v oblasti spaní. Proto přicházíme na trh s produkty, které nejlépe odpovídají současným požadavkům moderního člověka. Jaké překrásné postele jsme představili v Nitře? Prohlédněte si naše luxusní novinky.

Publikováno 26.05.2022
I ty se chces pořádně vyspat? Podívej se na naše matrace