Matrace Materasso: novinky a trendy pro rok 2022

  • 4 minuty čtení
Matrace Materasso: novinky a trendy pro rok 2022
15 Čvn

Podle 93 % lidí je pohodlná matrace pro kvalitní spánek důležitá. Na tom se ostatně shodují i odborníci, kteří dodávají, že je možné správnou volbou matrace předejít bolestem zad, krční páteře a hlavy. Pojďme se blíže podívat na to, proč je matrace pro náš spánek tolik důležitá a jakou matraci zvolit.

Matrace je klíčem ke kvalitnímu spánku

Nemůže být pochyb o tom, že je kvalitní spánek zásadní pro naše fyzické i psychické zdraví. A na kvalitě spánku se do značné míry podílí právě správný výběr matrace. Kvalitní matrace by měla tělu poskytovat dostatečnou oporu a podporovat správné držení těla. Naopak nevhodná matrace může vést nejen k bolestem zad a krční páteře, ale může mít také negativní vliv na vaše klouby a krevní oběh.

Jak poznáte, že máte nevhodnou matraci?

Pokud se během noci často budíte, převalujete se a ráno se probouzíte rozlámaní a bolaví, je velmi pravděpodobné, že je na vině špatná matrace. Je třeba si také uvědomit, že i když máte kvalitní matraci, postupem let se snižuje opora, kterou tělu poskytují.

Udává se, že se životnost matrace pohybuje okolo 5 až 10 let. Nicméně z hygienického hlediska se doporučuje matraci měnit nejméně po 7 letech.

Jak vybrat správnou matraci?

Z výše uvedeného vyplývá, že se rozhodně vyplatí investovat do kvalitní matrace. Při výběru je třeba vzít v potaz hned několik parametrů, zejména se jedná o materiál, ze kterého je matrace vyrobena, rozměry a výšku matrace, tvrdost matrace a v neposlední řadě nosnost matrace. Matraci vybírejte i s ohledem na to, v jaké poloze nejčastěji spíte.

K dostání jsou i matrace, které jsou vytvořeny na míru lidem s konkrétními zdravotními problémy, například alergikům, lidem s bolestmi zad nebo lidem, kteří se v noci nadměrně potí.

Seznamte se s novinkami v nabídce Materasso

My v Materasso moc dobře víme, jak je spánek pro život každého z nás důležitý, proto jsme také v roce 2022 představili několik novinek, jež jsou založeny na maximálním komfortu, moderních technologiích a vysoké kvalitě použitých materiálů. Pojďme se na ně blíže podívat.

Matrace Black Dream

První novinkou je luxusní matrace Black Dream s výškou 25 cm a sedmi zónami tuhosti. Tato matrace se vyznačuje unikátním systémem odvětrávání Air Flow, který garantuje maximální hygienu matrace. Matrace, která je vhodná i pro lidi s bolestmi zad v kříži a lidi, jež trápí nadměrné pocení, disponuje čtyřmi variantami tuhosti díky sofistikované kombinaci pěn a potahu s visco pěnou.

Zdravotní matrace
Matrace Black Dream je speciálně navržena pro lidi s vysokými hygienickými nároky.

Matrace Herbal Visco

Spáváte nejčastěji v poloze na boku? Pak je právě pro vás určená matrace Herbal Visco s výškou 25 cm, kterou charakterizuje ramenní kolébka a antidekubitní úprava se sedmi zónami. Matrace je složená ze vzdušné paměťové pěny visco wind spolu s vrstvou pěny Nightfly. Pěna Herbal garantuje dlouhou životnost, a navíc si vás získá příjemnou vůní heřmánku. Matrace je vhodná i pro osoby s bolestí zad v kříži.

Matrace Camille

Předností matrace Camille, jež je také vysoká 25 cm, je zejména její elasticita, kterou ji propůjčuje z jedné strany pružná pěna Herbal s výtažky z heřmánku a vzdušná pěna Oxygen. Ze strany druhé zajišťuje maximální komfort během spánku paměťová pěna Camille. Za zmínku rozhodně stojí i potah Termobalance. Ten zajišťuje optimální tepelný komfort pro partnery s rozdílnými nároky na teplotu v ložnici.

Matrace se zónami
Matrace Camille s výtažkem z heřmánku.

Matrace Junior Lux

Na míru alergikům a astmatikům je vytvořená 16 cm vysoká matrace Junior Lux, která kombinuje dvě výjimečné pěny, a sice pěnu Aloe Vera a pěnu Nightfly. Navíc se vyznačuje matracovým potahem Greentex s probiotiky, který alergikům a astmatikům zajistí zdravý spánek.

Sdílet tento článek